banaafra@gmail.com 02122751170
ساختمان هایی با نمای متحرک

ساختمان هایی با نمای متحرک و زنده

در این مقاله به موضوع ساختمان هایی می پردازیم که دارای نما های متحرک و زنده هستند . در طی روز و با تغییر فصل ها نمای آنها تغییر می کنید . خود را سازگار با محیط و فصل ها می کنند . تغییرات در نمای این ساختمان ها در بهینه سازی مصرف انرژی بسیار تاثیر گذار است . طراحی زیبای نمای این ساختمان ها خود موضوعی است که از کنار آن به راحتی نمی توان گذشت .از شما دعوت میکنیم به مطالعه این مقاله جذاب و متفاوت بپردازید .

تکنولوژی صنعت ساختمان در سالهای اخیر تغییرات بسیار قابل توجهی پیدا کرده است . ساختمان ها از اجسامی صلب و غیر قابل تغییر به بنا هایی بدل شده اند که به لطف تکنولوژی بر اثر شرایط مختلف توانایی تغییر ظاهری خود را دارند . نمای ساختمان دیگر همچون گذشته هدف تکمیل نهایی بنا را ندارد بلکه هدف از نمای ساختمان های امروزی توانایی بروز تغییراتی است که براساس تابش نور خورشید و شرایط فصلی قابل انجام باشد .




ساختمان ها در سالهای اخیر با استفاده از تکنولوژی های مدرن توانسته اند در زمان های مختلف از روز و یا سال نماهای متفاوتی را برای خود رقم بزنند . بکارگیری جتهای هیدرولیکی در المان های نمای ساختمان باعث می شود که در ساعاتی از روز بخش هایی از نما قابلیت جمع شوندگی پیدا کنند . با افزایش سایه در ساعات بسیار گرم از روز به هدر رفت انرژی در ساختمان کمک کنند .


ساختمانی با نمای متحرک


امروزه دیگر طراحی نمای ساختمان صرفا طراحی براساس استفاده از متریال های سنگ و سیمان نیست . استفاده از متریال های سبکی همچون آلومینیوم و دیگر آلیاژهای مدرن که امروز در صنعت ساختمان به وفور یافت می شوند دست طراحان و معماران بلند پایه و خلاق را بسیار باز گذاشته اند .

معماران و طراحان نماهای ساختمان دیگر با هدف پوشش جدار خارجی ساختمان دست به طراحی نمای ساختمان نمی زنند . بلکه با هدف کاربردی سازی نما و در خدمت گرفتن آن برای ساختمان و ساکنانش دست به طراحی های مدرن امروزی می زنند . بنا های مدرن دارای زیباترین طراحی های داخلی و هوشمند ترین تجهیزات برای به کنترل در آوردن فضای داخلی ساختمان برای مالکان خود هستند . امروز باید بسیار دور از ذهن باشد که این بنا ها در دیگر بخش های خود نیز برای رفاه و کاربردی سازی اجزای خود گامی براساس زمانه خود بر ندارند .


ساختمانی با نمای متحرک


ساختمان های متعددی در جهان ساخته شده اند که توانسته اند این مهم را محقق کنند . با طراحی نمای خارق العاده خود نام خود را جز برترین ساختمان ها در جهان ثبت کنند .


ساختمانی با نمای متحرک


ساختمان (قلب خورشید) در ابوظبی یکی از این بنا هاست . در گرمای شدید ابوظبی با تغییر حالت اجزای آلومینیومی نمای خود توسط بازوهای هیرولیکی باعث منحرف کردن نرو خورشید می شود . با سایه پراکنی بر روی پنجره های ساختمان نتنها باعث کاهش ورود نور مستقیم خورشید به فضای داخلی ساختمان می شود . بلکه با تغییر حالت خود درخشندگی خاصی در طی روز در نمای خود ایجاد می کند . هر ساعت از روز که از کنار این نوع ساختمان ها و بنا های طراحی شده عبور کنید شما با نمایی جدید روبرو خواهید شد.


ساختمانی با نمای متحرک در دروس تهران


ساختمانی در منطقه دروس تهران ساخته شده است . که از این فناوری بهره برده . توسط موتورهای قدرتمندی این امکان را برای ساکنین خود قراهم کرده است که برخی فصول از سال بخش هایی از بنا با حرکت حول محور عمود به بخش بیرونی بنا اضافه می شوند . در ای ن حالت تغییرات اساسی در نمای این ساختمان ایجاد می شود .

این کار با هدف کاهش انرژی مصرفی در فصل های سرد و گرم از سال طراحی و اجرا شده است . این ساختمان نام خود را در کنار دیگر بنا های پیشرو در عصر اخیر ثبت کرده است .

در سالهای گذشته این تکنولوژی صرفا برای پل ها کاربرد داشته است . به جهت عبور کشتی ها پل هایی که بر روی رودخانه ها ساخته می شدند قابلیت این را داشته اند که از وسط باز شوند . توسط جک های هیدرولیکی به سمت بالا هدایت شوند و مسیر آب ها را برای عبور کشتی ها باز نمایند .

امروز دیگر همچون گذشته این تکنولوژی صرفا برای پل ها استفاده نمی شود . در برخی از ورزشگاه ها نیز از تکنولوژی مشابهی استفاده شده است . در این تکنولوژی کف چمن کل ورزشگاه به صورت متحرک می باشد . این قابلیت را دارد که کاملا به کنار برود تا فضای ورزشگاه برای استفاده های دیگری غیر از ورزش فوتبال قابل استفاده باشد .


ساختمانی با نمای متحرک


امروزه تکنولوژی با فن آوری های نوین خود تحولی عظیم در صنایع مختلف ایجاد کرده است . طراحی نمای ساختمان امروز دیگر همچون گذشته نیست . خلاقیت و بهره گیری از تکنولوژی های روز حرف اول را در طراحی نماهای ساختمان ها می زند . امروزه نمای ساختمان های مدرن به صورت متحرک هستند . هر روز و هر ساعت از شبانه روز تصویری جدید از خود در ذهن مخاطب ایفا می نمایند . هدف اصلی از این کاربرد تکنولوژیک نیز کاهش میزان مصرف انرژی در داخل ساختمان ها می باشد.

انرژی امروز موضوع بسیار با اهمیتی است که در هیچ یک از بخش ها طراحی ساختمان از آن دیگر نمی توان به آسانی عبور کرد . کاهش منابع انرژی در تمام زمین طراحان و معماران را در سالهای اخیر بیش از پیش وادار خواهد کرد که برای کنترل آن تغییراتی اساسی در مسیر خود ایجاد نمایند . پس چه بهتر که امروز خود ما آغاز گر این مسیر باشیم . پیش از اینکه مجبور به حرکت در آن مسیر قرار بگیریم .


ترکیب رنگ ها در معماری



مطالب مرتبط

اگر تمایل به مطالعه مطالب بیشتری در این زمینه دارید . میتوانید از طریق لینک های زیر به مطالعه خود ادامه دهید.

طراحی نمای ساختمان چیست؟

برای طراحی نمای ساختمان چه مسایلی را باید در نظر گرفت؟

سینا زروان

جناب آقای سینا زروان نویسنده مقالات متعدد معماری می باشند که در این وب سایت مقالات ایشان به صورت انحصاری انتشار می یابند